it strategi, do-be.se
Startsida  Strategisk IT  Tjänster  Applikationer  Teknologi  Information/Integration  Resurser  Läsvärt

Här delar vi med oss om läsvärda siter och böcker.


Böcker

IT-användning - En analysmodell för IT-nytta
En doktorsavhandling av Birgitta Fagerström, som i fallstudier beskriver hur IT-nyttan kan mätas. Boken ger även vägledande principer för hur man skapar ett bra fundament för att säkerställa nyttoeffekten.
Metodisk systemstrukturering - att skapa samstämmighet mellan informationssystemarkitektur och verksamhet
En kvalitativ studie av hur organisationer kan gå till väga för att skapa samstämmighet mellan informationssystemarkitektur och verksamhet. Sex organisationer som realiserat en arkitekturstrategi har studerats och två olika arkitekturstrategier har analyserats och jämförts. (IRM och VBS).
ISBN: 91-7219-296-8Siter

www.valuebasedmanagement.net
En management portal med innehåll inriktad på CxO. Här hittar ni utbildningsmaterial som beskriver metoder, modeller och teori inom ramen för strategi, finance, förändringsarbete, styrning, kommunikation, marknadsföring, ledarskap mm.
www.12manage.com
Ännu en management portal med innehåll fokuserat på ledare. Denna site erbjuder bra beskrivningar av metoder och modeller. Här hittar man även historik, hur modellen bör appliceras, styrkor och svagheter mm. En del material även på svenska.
www.enterprise-architecture.info
En tidigare kollega har skapat denna informativa Enterprise Architecture site. Här hittar man mycket läsvärt inom ramen för EA.

Haverblads Tanke|sfär
Fantastiska Haverblad delar med sig av erfarenhet och omvärldsbevakning kring styrning och ledning av IT
it-nytta.blogspot.com
Blogg om hur man skapar nytta med IT
www.duktiga-saljare.se
En sida med bra tips om säljteknik som innehåller en del godbitar även för oss som inte ser oss som direkta säljare (i grund och botten så är det ju kommunikation och hur man möter människor som det handlar om)
www.praktisk-projektledning.se
Ger konkreta, praktiska tips och knep för dig som är projektledare. Syftet med siten är att att samla ett antal råd som på ett praktiskt sätt kan användas i det dagliga arbetet som projektledare.
 
Med strategicit.se vill vi skapa tydlighet och enkelhet kring it – strategi området.
© Copyright Mika Valtonen-André och Anders Holmquist 2008 - 2011
Om du har funderingar - hör av dig till oss!!